- Kwi 23, 2006
- 1,690
- 0
- 0
Na ok 150g piersi z kurczaka/fileta z indyka bierzemy 250g pieczarek, jedną dużą i jedną średnią marchewkę, ok 200g śmietany lub śmietanki, 2 małe cebule.
Cebulę kroimy, podsmażamy na patelni. Do tego dodajemy pokrojone w kostkę piersi z kurczaka, zalewamy śmietaną lub śmietanką, dodajemy warzywa (cienkie słupki marchewkowe i pokrojone pieczarki w duże kawałki (przy najmniej ja lubię pieczarki w dużych kawałkach)). Dodajemy wodę i dusimy.
Do tego gotujemy ok 200ml ryżu, lub ryż wrzucamy z warzywami i pilnujemy, czy jest wystarczająco płynów. Jakby brakowało - dolać wody. Doprawiamy na koniec solą i pieprzem.
Te porcje podane przeze mnie wystarczają na dwóch trzylatków i jedną dorosłą osobę.
Zdjęcie na zachętę:
Smacznego.
Cebulę kroimy, podsmażamy na patelni. Do tego dodajemy pokrojone w kostkę piersi z kurczaka, zalewamy śmietaną lub śmietanką, dodajemy warzywa (cienkie słupki marchewkowe i pokrojone pieczarki w duże kawałki (przy najmniej ja lubię pieczarki w dużych kawałkach)). Dodajemy wodę i dusimy.
Do tego gotujemy ok 200ml ryżu, lub ryż wrzucamy z warzywami i pilnujemy, czy jest wystarczająco płynów. Jakby brakowało - dolać wody. Doprawiamy na koniec solą i pieprzem.
Te porcje podane przeze mnie wystarczają na dwóch trzylatków i jedną dorosłą osobę.
Zdjęcie na zachętę:
Smacznego.
Ostatnią edycję dokonał moderator: