- Paź 9, 2008
- 523
- 0
- 16
Sos z czerwonym winem
do mięs w galarecie i wędlin
Składniki :
¾ słoika konfitury z czarnej porzeczki (150 ml)-- owoce podusić widelcem
1 mały słoik marynowanych Pieczarek } drobno pokroić odcisnąć
6 ogórków konserwowych bez skórki } drobno posiekać odcisnąć
1 słoik majonezu Winiary 420 ml
1 kwaśna śmietana
80 ml czerwonego wytrawnego wina
1 łyżka soku z cytryny
Sól
Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą do smaku ewentualnie cytryną. To spora proporcja bo na 1 ltr sosu.. Robię go od dawna dla siebie i rodzinki stąd taka proporcja.
Rewelacyjnie smakuje do galantyny z kurczaka, szparag w szynce, schabu w galarecie i innych zimnych przekąsek.
do mięs w galarecie i wędlin
Składniki :
¾ słoika konfitury z czarnej porzeczki (150 ml)-- owoce podusić widelcem
1 mały słoik marynowanych Pieczarek } drobno pokroić odcisnąć
6 ogórków konserwowych bez skórki } drobno posiekać odcisnąć
1 słoik majonezu Winiary 420 ml
1 kwaśna śmietana
80 ml czerwonego wytrawnego wina
1 łyżka soku z cytryny
Sól
Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą do smaku ewentualnie cytryną. To spora proporcja bo na 1 ltr sosu.. Robię go od dawna dla siebie i rodzinki stąd taka proporcja.
Rewelacyjnie smakuje do galantyny z kurczaka, szparag w szynce, schabu w galarecie i innych zimnych przekąsek.
Ostatnią edycję dokonał moderator: