- Gru 19, 2007
- 1
- 0
- 0
Składniki:
4 cienkie parówki
2 średnie czerwone papryki
1 duża cebula
olej ( ja robiłam na ryżowym,bo taki akurat miałam
)
przyprawy ( w moim wypadku-przyprawa do kuchni meksykańskiej i zioła)
z tych składników powstaje 'danie' dla dwóch osób chcących coś przekąsić
potrzebne są 2 patelnie.
Kroimy paprykę w paski (szerokość wg uznania), a cebulę w półksiężyce. Wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem,dodajemy przyprawy i dusimy aż papryczka puści sok i będzie miękka. Zanim papryka będzie gotowa, kroimy parówki w kawałki ( z jednej ok 10-11 kawałków) i wrzucamy na patelnię z rozgrzanych olejem. Parówki smażymy,aż będą 'ciemne' i chrupiące z obu stron. Gdy parówki i papryka będą gotowe, wrzucamy parówki do papryki i podajemy z chlebkiem,musztardą i ketchupem
Smacznego
4 cienkie parówki
2 średnie czerwone papryki
1 duża cebula
olej ( ja robiłam na ryżowym,bo taki akurat miałam

przyprawy ( w moim wypadku-przyprawa do kuchni meksykańskiej i zioła)
z tych składników powstaje 'danie' dla dwóch osób chcących coś przekąsić

potrzebne są 2 patelnie.
Kroimy paprykę w paski (szerokość wg uznania), a cebulę w półksiężyce. Wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem,dodajemy przyprawy i dusimy aż papryczka puści sok i będzie miękka. Zanim papryka będzie gotowa, kroimy parówki w kawałki ( z jednej ok 10-11 kawałków) i wrzucamy na patelnię z rozgrzanych olejem. Parówki smażymy,aż będą 'ciemne' i chrupiące z obu stron. Gdy parówki i papryka będą gotowe, wrzucamy parówki do papryki i podajemy z chlebkiem,musztardą i ketchupem
Smacznego

Ostatnią edycję dokonał moderator: