Przepis autorski
Masa serowo-orzechowa:
225g serka typu philadelphia
1/2 szklanki cukru
2 jajka
1/2 szklanki masla orzechowego
Ser utrzec z cukrem,dodac jajka,maslo orzechwe,ucierac az masa bedzie gladka,odlozyc.
Ciasto czekoladowe:
1 1/4 tabliczki czekolady deserowej
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju
2 jajka
1 1/2 szklanki maki
1/2 szklanki cukru
1 lyzeczka sody
1 lyzeczka proszku do pieczenia
Czekolade rozpuscic z 1/3 szklanki mleka.Dodac olej,jajka,reszte mleka i dokladnie wymieszac.
Make wymieszac z cukrem,proszkiem i soda,dodac do plynnych skladnikow i zamieszac az sie wszystko polaczy.
Wylac na blache wylozona papierem do pieczenia (wymiary blachy ok 20/30cm).Lyzeczka nakladac mase serowa-orzechowa.
Wstawic do piekarnika nagrzanego do 180C,piec ok 40 min.
Masa serowo-orzechowa:
225g serka typu philadelphia
1/2 szklanki cukru
2 jajka
1/2 szklanki masla orzechowego
Ser utrzec z cukrem,dodac jajka,maslo orzechwe,ucierac az masa bedzie gladka,odlozyc.
Ciasto czekoladowe:
1 1/4 tabliczki czekolady deserowej
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju
2 jajka
1 1/2 szklanki maki
1/2 szklanki cukru
1 lyzeczka sody
1 lyzeczka proszku do pieczenia
Czekolade rozpuscic z 1/3 szklanki mleka.Dodac olej,jajka,reszte mleka i dokladnie wymieszac.
Make wymieszac z cukrem,proszkiem i soda,dodac do plynnych skladnikow i zamieszac az sie wszystko polaczy.
Wylac na blache wylozona papierem do pieczenia (wymiary blachy ok 20/30cm).Lyzeczka nakladac mase serowa-orzechowa.
Wstawic do piekarnika nagrzanego do 180C,piec ok 40 min.