Racuszki bananowe
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1 szklanka ugotowanego brązowego ryżu
2 dojrzałe banany
2 łyżki wiórków kokosowych
1/2 łyżeczki cynamonu
1 łyżka słodu lub miodu (może być cukier puder)
kilka kropel zapachu waniliowego
szczypta kurkumy (niekoniecznie)
ok. 3 łyżek mąki pszennej lub ryżowej
olej
Przepuścić dwa razy przez maszynkę kaszę, ryż i banany. Dodać wiórki, cynamon, słód lub miód (lub cukier), zapach, kurkumę i mąkę. Wymieszać. Rozgrzać na patelni olej, kłaść łyżką porcje ciasta (ma być luźne, jak na racuchy), lekko je spłaszczać i smażyć z obu stron na rumiano.
Doskonale smakują na gorąco i na zimno.
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1 szklanka ugotowanego brązowego ryżu
2 dojrzałe banany
2 łyżki wiórków kokosowych
1/2 łyżeczki cynamonu
1 łyżka słodu lub miodu (może być cukier puder)
kilka kropel zapachu waniliowego
szczypta kurkumy (niekoniecznie)
ok. 3 łyżek mąki pszennej lub ryżowej
olej
Przepuścić dwa razy przez maszynkę kaszę, ryż i banany. Dodać wiórki, cynamon, słód lub miód (lub cukier), zapach, kurkumę i mąkę. Wymieszać. Rozgrzać na patelni olej, kłaść łyżką porcje ciasta (ma być luźne, jak na racuchy), lekko je spłaszczać i smażyć z obu stron na rumiano.
Doskonale smakują na gorąco i na zimno.