- Wrz 16, 2004
- 886
- 0
- 0
Pasta serowa z czosnkiem
20 dag twarogu (trzkrotnie mielonego
15 dag bryndzy
200 ml jogurtu naturalnego
2 łyżki oliwy
6 ząbków czosnku
sól i pieprz
Bryndzę rozgnieść widelcem, dodać twaróg i dolewając jogurt, utrzeć lub zmiksować na gładką masę. Czosnek przecisnąć przez praskę bezpośrednio do masy serowej, dolać oliwę i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pastę przykryć i wstawić do lodówki na 30 min. Podawać do ciemnego pieczywa.
20 dag twarogu (trzkrotnie mielonego
15 dag bryndzy
200 ml jogurtu naturalnego
2 łyżki oliwy
6 ząbków czosnku
sól i pieprz
Bryndzę rozgnieść widelcem, dodać twaróg i dolewając jogurt, utrzeć lub zmiksować na gładką masę. Czosnek przecisnąć przez praskę bezpośrednio do masy serowej, dolać oliwę i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pastę przykryć i wstawić do lodówki na 30 min. Podawać do ciemnego pieczywa.