Pasta serowa z czosnkiem

Bahus

Member
Wrz 16, 2004
886
0
0
Pasta serowa z czosnkiem

20 dag twarogu (trzkrotnie mielonego
15 dag bryndzy
200 ml jogurtu naturalnego
2 łyżki oliwy
6 ząbków czosnku
sól i pieprz

Bryndzę rozgnieść widelcem, dodać twaróg i dolewając jogurt, utrzeć lub zmiksować na gładką masę. Czosnek przecisnąć przez praskę bezpośrednio do masy serowej, dolać oliwę i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pastę przykryć i wstawić do lodówki na 30 min. Podawać do ciemnego pieczywa.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy