Soczysta pierś z kurczaka
w mocno aromatycznym sosie z natki pietruszki
2 piersi z kurczaka
4 łyżki śmietany 18%
trochę więcej niż pół takiego solidnego pęczka natki pietruszki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól
pieprz czarny świeżo mielony
papryka słodka mielona
mąka do obtaczania
olej
Piersi z kurczaka kroimy na pół ... i w każdej połówce nacinamy kieszonkę.
Natkę pietruszki drobniutko kroimy.
Połowę natki mieszamy ze śmietaną... solimy, pieprzymy.
I wkładamy ten farsz w kieszonki.
Pierś z każdej strony posypujemy przyprawami oraz smarujemy koncentratem pomidorowym.
Następnie obtaczamy w mące i smażymy.
Smażąc pamiętajmy aby ułożyc je na patelni najpierw tą rozciętą częścią do dołu... tak by się skleiła pod wpływem gorąca i by nic nam nie uciekło
Obsmażamy z każdej strony.
Przekładamy do rondla i zalewamy je 1 i 1/2 góra 2 szklankami wody.
Dusimy.
Pod koniec duszenia dodajemy resztę natki pietruszki. Doprawiamy sosik do smaku pieprzem.
Podajemy na gorąco do cebulowych ziemniaków np.
w mocno aromatycznym sosie z natki pietruszki
2 piersi z kurczaka
4 łyżki śmietany 18%
trochę więcej niż pół takiego solidnego pęczka natki pietruszki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól
pieprz czarny świeżo mielony
papryka słodka mielona
mąka do obtaczania
olej
Piersi z kurczaka kroimy na pół ... i w każdej połówce nacinamy kieszonkę.
Natkę pietruszki drobniutko kroimy.
Połowę natki mieszamy ze śmietaną... solimy, pieprzymy.
I wkładamy ten farsz w kieszonki.
Pierś z każdej strony posypujemy przyprawami oraz smarujemy koncentratem pomidorowym.
Następnie obtaczamy w mące i smażymy.
Smażąc pamiętajmy aby ułożyc je na patelni najpierw tą rozciętą częścią do dołu... tak by się skleiła pod wpływem gorąca i by nic nam nie uciekło
Obsmażamy z każdej strony.
Przekładamy do rondla i zalewamy je 1 i 1/2 góra 2 szklankami wody.
Dusimy.
Pod koniec duszenia dodajemy resztę natki pietruszki. Doprawiamy sosik do smaku pieprzem.
Podajemy na gorąco do cebulowych ziemniaków np.
Ostatnią edycję dokonał moderator: