- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
Ciasto
1 szkl mąki
6 jajek
1/5 l mleka
1/5 l oranżady
4 łyżki stopionego masła
szczypta soli
Nadzienie
3/4 l mleka
2 budynie waniliowe
1/4 l śmietany kremówki
4 owoce kiwi
Dokładnie połączyć składniki na ciasto i usmażyć naleśniki.
Budynie ugotować na mleku i wystudzić, co jakiś czas mieszając. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno i delikatnie połączyć z budyniem.
Na połowie naleśnika rozłożyć część masy, na niej poukładać brane i pokrojone w plasterki kiwi. Przykryć drugą połową naleśniki i posypać cukrem pudrem.
1 szkl mąki
6 jajek
1/5 l mleka
1/5 l oranżady
4 łyżki stopionego masła
szczypta soli
Nadzienie
3/4 l mleka
2 budynie waniliowe
1/4 l śmietany kremówki
4 owoce kiwi
Dokładnie połączyć składniki na ciasto i usmażyć naleśniki.
Budynie ugotować na mleku i wystudzić, co jakiś czas mieszając. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno i delikatnie połączyć z budyniem.
Na połowie naleśnika rozłożyć część masy, na niej poukładać brane i pokrojone w plasterki kiwi. Przykryć drugą połową naleśniki i posypać cukrem pudrem.
Ostatnią edycję dokonał moderator: