- Lis 27, 2005
- 858
- 0
- 0
Ugotowane mięso z kurczaka - rozdrobnić palcami.
Zasmażkę zrobioną z mąki i masła rozprowadzić rosołem /mlekiem/ do konsystencji sosu. Doprawić do smaku solą, białym pieprzem, vegetą i sokiem z cytryny.
Do przygotowanego sosu włożyć rozdrobnione mięso i wsypać garść rodzynek /sparzonych/ - wymieszać i chwilę pogotować na małym ogniu. Można również dodać suszone egzotyczne owoce, np. ananasa.
Podawać z ryżem.
Uwaga:
W trakcie gotowania mięso coraz bardziej ulega rozdrobnieniu. Jeżeli ktoś tego nie lubi, to proszę najpierw dodać owoce.
Zasmażkę zrobioną z mąki i masła rozprowadzić rosołem /mlekiem/ do konsystencji sosu. Doprawić do smaku solą, białym pieprzem, vegetą i sokiem z cytryny.
Do przygotowanego sosu włożyć rozdrobnione mięso i wsypać garść rodzynek /sparzonych/ - wymieszać i chwilę pogotować na małym ogniu. Można również dodać suszone egzotyczne owoce, np. ananasa.
Podawać z ryżem.
Uwaga:
W trakcie gotowania mięso coraz bardziej ulega rozdrobnieniu. Jeżeli ktoś tego nie lubi, to proszę najpierw dodać owoce.