Serek ziolowy do smarowania
Lekko ziolowo-czosnkowe smarowidelko do pieczywa. Swietne rowniez jako dip do krakersow
1 zabek posiekanego czosnku (wielbiciele moga dodac wiecej)
1/4 kostki masla
225g gladkiego serka smietankowego
1/2 lyzeczki koperku
1/4 lyzeczki suszonej bazylii
1/4 lyzeczki suszonego majeranku
1 lyzeczka posiekanego szczypiorku lub zielonej cebulki
odrobinka suchego tymianku lub estragonu
1/4 lyzeczki grubo mielonego pieprzu
sol do smaku
Serek dobrze zmikoswac z maslem i czosnkiem ,wsypac wszystkie ziola i przyprawy - dobrze wymieszac. Przelozyc do makej miseczki i schlodzic, najsmaczniejszy na drugi dzien kiedy smaki mialy juz okazje dobrze sie rozwinac.
Lekko ziolowo-czosnkowe smarowidelko do pieczywa. Swietne rowniez jako dip do krakersow
1 zabek posiekanego czosnku (wielbiciele moga dodac wiecej)
1/4 kostki masla
225g gladkiego serka smietankowego
1/2 lyzeczki koperku
1/4 lyzeczki suszonej bazylii
1/4 lyzeczki suszonego majeranku
1 lyzeczka posiekanego szczypiorku lub zielonej cebulki
odrobinka suchego tymianku lub estragonu
1/4 lyzeczki grubo mielonego pieprzu
sol do smaku
Serek dobrze zmikoswac z maslem i czosnkiem ,wsypac wszystkie ziola i przyprawy - dobrze wymieszac. Przelozyc do makej miseczki i schlodzic, najsmaczniejszy na drugi dzien kiedy smaki mialy juz okazje dobrze sie rozwinac.