- Wrz 14, 2004
- 2,084
- 0
- 0
Pasta z twarogu i szprotów.
25 dag twarogu
1 puszka szprotów w pomidorach
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka majonezu
1/2 małej cebuli
sól, pieprz
papryka
1. Twaróg i szprotki (razem z całym sosem) wrzucamy do malaksera i ucieramy chwilkę. Równie dobrze można rozgnieść te składniki widelcem. Dodajemy majonez i musztardę, mieszamy.
2. Cebulę drobno siekamy i łączymy z pastą. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką.
3. Podajemy na kromkach ciemnego pieczywa, można posypać szczypiorkiem.
25 dag twarogu
1 puszka szprotów w pomidorach
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka majonezu
1/2 małej cebuli
sól, pieprz
papryka
1. Twaróg i szprotki (razem z całym sosem) wrzucamy do malaksera i ucieramy chwilkę. Równie dobrze można rozgnieść te składniki widelcem. Dodajemy majonez i musztardę, mieszamy.
2. Cebulę drobno siekamy i łączymy z pastą. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką.
3. Podajemy na kromkach ciemnego pieczywa, można posypać szczypiorkiem.