- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Przepis na ten smaczny sos znajduje się w książce " Toutes les saveurs - Cuisine Danoise." Editorial Escudo de Oro, S.A.
Polecany jest szczególnie do ryb i mies, myślę, że idealne pasował tez będzie do drobiu. Ja przygotowałam go do ziemniaczków po duńsku.
W rondelku zagotować 4 łyżki wody i 2 łyżki octu ( ja dałam balsamiczny). Dodać łyżeczkę cukru i 4-5 łyżek musztardy. Gotować 5 minut, mieszając.
Polecany jest szczególnie do ryb i mies, myślę, że idealne pasował tez będzie do drobiu. Ja przygotowałam go do ziemniaczków po duńsku.
W rondelku zagotować 4 łyżki wody i 2 łyżki octu ( ja dałam balsamiczny). Dodać łyżeczkę cukru i 4-5 łyżek musztardy. Gotować 5 minut, mieszając.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: