Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Pumpernikiel niemiecki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 454812" data-attributes="member: 232"><p>zastanawia mnie tylko, ze w tym przepisie nie ma zaparzania maki zytniej. </p><p></p><p>Bo tak jak kiedys wyczytalam w jakiejs madre ksiazce niemieckiej, powinno sie to zrobic:</p><p> </p><p>....<em>.zaparzonej w goracej wodzie przez kilkanascie godzin maki zytniej razowej, a potem pieczony w zamknietych formach w temp. poczatkowej 200st C , nastepnie zas w ok 100 st.C przez 16 do 24 godzin. jest to raczej duszenie a nie pieczenie......</em></p><p></p><p>Tyle, ze potem piecze sie go jeszcze dluzej bo ok 24 godzin. Zaparzanie sprawia przeciez, ze chleb jest wilgotny w srodku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 454812, member: 232"] zastanawia mnie tylko, ze w tym przepisie nie ma zaparzania maki zytniej. Bo tak jak kiedys wyczytalam w jakiejs madre ksiazce niemieckiej, powinno sie to zrobic: ....[I].zaparzonej w goracej wodzie przez kilkanascie godzin maki zytniej razowej, a potem pieczony w zamknietych formach w temp. poczatkowej 200st C , nastepnie zas w ok 100 st.C przez 16 do 24 godzin. jest to raczej duszenie a nie pieczenie......[/I] Tyle, ze potem piecze sie go jeszcze dluzej bo ok 24 godzin. Zaparzanie sprawia przeciez, ze chleb jest wilgotny w srodku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Pumpernikiel niemiecki
Top
Bottom