- Wrz 13, 2004
- 4,165
- 0
- 0
Robiłem kilka razy ten chlebek:
http://cincin.cc/index.php?showtopic=2472&highlight=
składniki
4 szklanki maki pszennej tortowej
2 szklanki maki żytniej z pełnego przemiału
1 szklanka wody
2 szklanki pszenicznego piwa
2 łyżki miodu
4 dag drożdży
1 czubata łyżka soli
1 łyżeczka pieprzu ziolowego
garść ziaren słonecznika
czarnuszka do posypania
Ja wyrabiam w maszynie.
Wsypuję wszystko, nastawiam na mieszanie=wyrabianie i przekładam niewyrośnięte do foremki.
Pozostawiam w piekarniku nagrzanym do 35 deg C na 1 godzinę. Smaruję po wierzchu wodą, posypuję czarnuszką i piekę w 220 deg C przez godzinę z dopiekaniem skórki.
http://cincin.cc/index.php?showtopic=2472&highlight=
składniki
4 szklanki maki pszennej tortowej
2 szklanki maki żytniej z pełnego przemiału
1 szklanka wody
2 szklanki pszenicznego piwa
2 łyżki miodu
4 dag drożdży
1 czubata łyżka soli
1 łyżeczka pieprzu ziolowego
garść ziaren słonecznika
czarnuszka do posypania
Ja wyrabiam w maszynie.
Wsypuję wszystko, nastawiam na mieszanie=wyrabianie i przekładam niewyrośnięte do foremki.
Pozostawiam w piekarniku nagrzanym do 35 deg C na 1 godzinę. Smaruję po wierzchu wodą, posypuję czarnuszką i piekę w 220 deg C przez godzinę z dopiekaniem skórki.