Bulion taitai

qd

Well-known member
Sie 28, 2005
8,165
1,685
113
Szczątki po kurczaku ( skóra , podroby, kości z resztkami mięsa) czyli porcja rosołowa
1 główka czosnku wraz z łupinami przecięta w poprzek
kawałeczek jak orzech włoski świeżego imbiru lub 1 łyżeczka mielonego
2 - 4 łyżki sosu sojowego
1 strączek papryczki piripiri lub ćwierć łyżeczki płatków chili
sól do smaku
1 - 1,5 l wody

Porcje rosołową zalać wodą, postawić na ostrym ogniu bez przykrycia i kiedy zacznie się gotować - zdjęć szumowiny łyżką cedzakową. Zmniejszyć grzanie do minimum, dodać resztę składników, przykryć i powolutku gotować około 2 godzin. Potem zgasić ogień i pozostawić do wystygnięcia pod przykryciem.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy