- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Pyszna i szybka pasta do pieczywa. Bardzo nam smakuje. Przepis z pisma "Swojskie jadło"
600 g wędzonego kurczaka ( 2 uda)
300 g pieczarek
1 cebula
2 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżka masła
sól i czarny pieprz - do smaku ( ja dałam 1 1/2 łyżeczki, bo lubię pikantne smaki)
Obraną i posiekaną cebulę podsmażyć na złoto na maśle wraz pokrojonymi w kawałki pieczarkami.
Kurczaka pozbawić skóry i oddzielić od kości.
Zemleć na gładka masę w malakserze wraz z podsmażoną cebulą i pieczarkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać.
600 g wędzonego kurczaka ( 2 uda)
300 g pieczarek
1 cebula
2 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżka masła
sól i czarny pieprz - do smaku ( ja dałam 1 1/2 łyżeczki, bo lubię pikantne smaki)
Obraną i posiekaną cebulę podsmażyć na złoto na maśle wraz pokrojonymi w kawałki pieczarkami.
Kurczaka pozbawić skóry i oddzielić od kości.
Zemleć na gładka masę w malakserze wraz z podsmażoną cebulą i pieczarkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: