- Sty 27, 2006
- 4,107
- 1,262
- 113
Lekkie ciasto czekoladowe z kremem
Ciasto:
200 g gorzkiej czekolady
70 g masla
4 duze jajka
70 g cukru
50 g maki
krem:
200 g filadelfii
50 g masla
1/2 szkl. cukru-pudru
polewa:
100 g gorzkiej czekolady
40 g masla
50 ml smietanki
1 l.h. kawy rozpuszczalnej
1 l.h. brandy
24 cm forma, 200 C piekarnik
czekolade roztopic z maslem, jajka ubic z cukrem na bialo. Lekko ostudzona czekolade wymieszac z jajkami, przesiac make i wymieszac. Wlac do formy i piec minut 15. Sprawdzic patyczkiem.
Filadelfie ubic z maslem i c.pudrem. Dla polewy wszystko roztopic razem. Ciasto posmarowac kremem, na gore wylac polewe.
Ciasto:
200 g gorzkiej czekolady
70 g masla
4 duze jajka
70 g cukru
50 g maki
krem:
200 g filadelfii
50 g masla
1/2 szkl. cukru-pudru
polewa:
100 g gorzkiej czekolady
40 g masla
50 ml smietanki
1 l.h. kawy rozpuszczalnej
1 l.h. brandy
24 cm forma, 200 C piekarnik
czekolade roztopic z maslem, jajka ubic z cukrem na bialo. Lekko ostudzona czekolade wymieszac z jajkami, przesiac make i wymieszac. Wlac do formy i piec minut 15. Sprawdzic patyczkiem.
Filadelfie ubic z maslem i c.pudrem. Dla polewy wszystko roztopic razem. Ciasto posmarowac kremem, na gore wylac polewe.