- Sie 11, 2005
- 962
- 0
- 0
Pyszne i aromatyczne "masło" z dynii. Zapach unosi się w całym mieszkaniu.
Przepis pochodzi z http://blog.fatfreevegan.com/2006/10/pumpk...ple-butter.html
Masło dyniowo-jabłkowe
1/2 szklanki jasnych rodzynek
3/4 szklanki soku jabłkowego
2 szklanki musu z dynii
1,5 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki imbiru
3/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
1/4 łyżeczki zmielonych goździków
1/2 szklanki musu jabłkowego
1/4 szklanki nektaru agawy lub jakiejś innej substancji słodzącej np. syrop klonowy , miód (ja dałam syrop klonowy)
1/4 szklanki cukru ( u mnie trzcinowy)
szczypta soli
Rodzynki namoczyć w soku ,gotować aż napęcznieją i wchłoną sok. Następnie zmiksować na purre. Wymieszać wszystkie składniki i gotować na małym ogniu około godziny aż masa będzie gęsta.
Przepis pochodzi z http://blog.fatfreevegan.com/2006/10/pumpk...ple-butter.html
Masło dyniowo-jabłkowe
1/2 szklanki jasnych rodzynek
3/4 szklanki soku jabłkowego
2 szklanki musu z dynii
1,5 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki imbiru
3/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
1/4 łyżeczki zmielonych goździków
1/2 szklanki musu jabłkowego
1/4 szklanki nektaru agawy lub jakiejś innej substancji słodzącej np. syrop klonowy , miód (ja dałam syrop klonowy)
1/4 szklanki cukru ( u mnie trzcinowy)
szczypta soli
Rodzynki namoczyć w soku ,gotować aż napęcznieją i wchłoną sok. Następnie zmiksować na purre. Wymieszać wszystkie składniki i gotować na małym ogniu około godziny aż masa będzie gęsta.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: