MUFFINKI KOKOSOWE PACHNACE LIMONKA
http://lozenzeroelacannella.blogspot.com/2...cco-e-lime.html
150 g maki
80 g cukru
pol lyzeczki proszku do pieczenia
"czubek lyzeczki" bikarbonatu sodowego
1 szczypta soli
8 lyzek wiorkow kokosowych / mn. wiecej 56 g /
2 jajka
120 g stopionego masla
50 ml soku z limonki
skorka z 2 limonek
- wykonanie jak zwykle: suche, mokre, mokre do suchych i wymieszac
- piec 20 minut w temperaturze 180°C
Ja nie mialam bikarbonatu i dalam tylko pol torebki proszku. Nie wyszly mi takie ladne kopulki. Zreszta uparlam sie, aby zrobic 12 sztuk, a moze powinnam pozostac przy 11. Smak wspanialy, nie za slodkie, pachnace limonka. Mysle, ze z braku tejze mozna zrobic z sokiem z cytryny / i skorka oczywiscie /.
http://lozenzeroelacannella.blogspot.com/2...cco-e-lime.html
150 g maki
80 g cukru
pol lyzeczki proszku do pieczenia
"czubek lyzeczki" bikarbonatu sodowego
1 szczypta soli
8 lyzek wiorkow kokosowych / mn. wiecej 56 g /
2 jajka
120 g stopionego masla
50 ml soku z limonki
skorka z 2 limonek
- wykonanie jak zwykle: suche, mokre, mokre do suchych i wymieszac
- piec 20 minut w temperaturze 180°C
Ja nie mialam bikarbonatu i dalam tylko pol torebki proszku. Nie wyszly mi takie ladne kopulki. Zreszta uparlam sie, aby zrobic 12 sztuk, a moze powinnam pozostac przy 11. Smak wspanialy, nie za slodkie, pachnace limonka. Mysle, ze z braku tejze mozna zrobic z sokiem z cytryny / i skorka oczywiscie /.
Ostatnią edycję dokonał moderator: