- Lip 24, 2006
- 33
- 0
- 0
Ciasto biszkoptowe:
6 jajek
1,5 szklanki cukru
1 1/2 szklanki mąki tortowej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
1 L śmietany kremówki 36%
2 śmietan fixy
2 łyżki cukru pudru
100g mlecznej czekolady
3 batony prince polo classic( lub princessa) XXL
puszka brzoskwiń
Wierzch:
galaretka brzoskwiniowa
Ciasto biszkoptowe: Jaja ubić z cukrem na pulchną masę.
Oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sito.
Dodać do ubitych jajek - po jednej łyżce delikatnie mieszając.
Wlać do blaszki 25x40 cm . Piec ok. 35 minut w 180 stopniach.
Po ostudzeniu nasączyć sokiem z brzoskwiń (ja nasączyłam całym).
Masa: Ubic śmietanę. Dodać cukier i śmietan fixy.
Następnie dodac startą na tarce czekoladę, pokruszone batony i pokrojone w kostkę brzoskwinie.
Wymieszać - najlepiej ręcznie.
Masę nałożyć na biszkopt.
Wierzch: Zalac dobrze tężejącą galaretką. Ja zrobiłam z dwóch galaretek rozpuszczonych w 3 szklankach wody
Przepis autorstwa kalac ze strony noworodek.pl trochę zmodyfikowany)