- Gru 28, 2005
- 29,115
- 0
- 0
A ja polecam Pizzowe bułeczki Adioli z pl.rec.kuchnia. Pyszne są, wklejam bo warto je spróbować. Polecam.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pizzowe buleczki Adioli na ok. 20 szt
Ciasto
50 g drozdzy
100 g plynnej margaryny
2 dl wody
1 lyzeczki soli
2 jajka
9 dl maki
1 lyzeczka proszku do pieczenia
Podgrzac margaryne i wode do 37" wlozyc drozdze i wymieszac
Wymieszac z jajkami,sola,maka i proszkiem do pieczenia-dokladnie
wyrobic-rosnie 45min.
Nadzienie
2 lyzki margaryny do smazenia
4 cebule
3 zabki czosnku
4 pomidory
4 lyzki koncentratu pomidorowego
1 lyzeczka oregano i bazylia
sol,pieprz do smaku
Czasem dodaje jakies resztki wedliny, pieczarki, zaleznie od wystroju
wnetrza lodowki( daje co mam pod reka).
Wszystko drobno pokroic i usmazyc na patelni,wystudzic.
Ja robie sobie 20 kulek w miare rownych i walkuje kazda, nakladam
nadzienie, zlepiam do dolu, smarowanie jajkiem, na to zolty starty ser i do
pieca.
Piec w 220" az beda ladnie rumiane ( ok.15 min.)."
1 dl = 100 ml
1 l = 10 dl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pizzowe buleczki Adioli na ok. 20 szt
Ciasto
50 g drozdzy
100 g plynnej margaryny
2 dl wody
1 lyzeczki soli
2 jajka
9 dl maki
1 lyzeczka proszku do pieczenia
Podgrzac margaryne i wode do 37" wlozyc drozdze i wymieszac
Wymieszac z jajkami,sola,maka i proszkiem do pieczenia-dokladnie
wyrobic-rosnie 45min.
Nadzienie
2 lyzki margaryny do smazenia
4 cebule
3 zabki czosnku
4 pomidory
4 lyzki koncentratu pomidorowego
1 lyzeczka oregano i bazylia
sol,pieprz do smaku
Czasem dodaje jakies resztki wedliny, pieczarki, zaleznie od wystroju
wnetrza lodowki( daje co mam pod reka).
Wszystko drobno pokroic i usmazyc na patelni,wystudzic.
Ja robie sobie 20 kulek w miare rownych i walkuje kazda, nakladam
nadzienie, zlepiam do dolu, smarowanie jajkiem, na to zolty starty ser i do
pieca.
Piec w 220" az beda ladnie rumiane ( ok.15 min.)."
1 dl = 100 ml
1 l = 10 dl
Ostatnią edycję dokonał moderator: