- Lis 1, 2004
- 28,999
- 1
- 0
PIekarnik rozgrzac do 200 stopni
300 g makaronu penne ugotowac al dente
350 g szparagów oczyścić, ugotować (ja gotowałam oddzielnie czubki i oddzielnie
łodygi
)) w osolonej wodzie lub na parze
czubki odłożyć
łodygi zmiksowac z 150 g śmietany, doprawić pieprzem solą i gałką muszkat.
(ja dodałam do tej mieszanki trochę startego parmezanu)
80 g szynki gotowanej (włoskie prosciutto cotto mozna już u nas kupić) pokroić
w paski
makaron wymieszać z masą szparagowo - smietanową, dodać czubki szparagów i
szynkę
formę wysmarowac masłem, wyłozyć makaron
wymieszać 2 łyżki bułki tartej z 20 g parmezanu, dodać kilka zawijasków masła
masę wysypać na makaron
zapiekać ok 15 min (pilnować ,zeby ser nie zaczął sie przypalać)
300 g makaronu penne ugotowac al dente
350 g szparagów oczyścić, ugotować (ja gotowałam oddzielnie czubki i oddzielnie
łodygi
czubki odłożyć
łodygi zmiksowac z 150 g śmietany, doprawić pieprzem solą i gałką muszkat.
(ja dodałam do tej mieszanki trochę startego parmezanu)
80 g szynki gotowanej (włoskie prosciutto cotto mozna już u nas kupić) pokroić
w paski
makaron wymieszać z masą szparagowo - smietanową, dodać czubki szparagów i
szynkę
formę wysmarowac masłem, wyłozyć makaron
wymieszać 2 łyżki bułki tartej z 20 g parmezanu, dodać kilka zawijasków masła
masę wysypać na makaron
zapiekać ok 15 min (pilnować ,zeby ser nie zaczął sie przypalać)