- Lis 27, 2004
- 3,631
- 0
- 0
Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, pachnące latem i czekoladą.
2 szkl mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szkl cukru pudru
1 szkl jogurtu lub zsiadłego mleka
2 jajka
cukier waniliowy
1/3 szkl oleju
1 szkl mrożonych malin
pół tabliczki białej czekolady, drobno posiekanej
Piekarnik nastawić na temp 180 st C.
W misce wymieszać suche składniki.
W drugiej misce zmiksować jogurt, jajka, olej.
Połaczyć z suchymi składnikami (nie miksować, wymieszać łyżką).
Dodać maliny i czekoladę.
Wypełnić masą formę mufinkową i piec ok. 25-30 minut. Należy pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem stopień upieczenia, ponieważ czasem maliny puszczają dużo soku i czas pieczenia może się wydłużyć.
Smacznego!
______________
Liska
2 szkl mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szkl cukru pudru
1 szkl jogurtu lub zsiadłego mleka
2 jajka
cukier waniliowy
1/3 szkl oleju
1 szkl mrożonych malin
pół tabliczki białej czekolady, drobno posiekanej
Piekarnik nastawić na temp 180 st C.
W misce wymieszać suche składniki.
W drugiej misce zmiksować jogurt, jajka, olej.
Połaczyć z suchymi składnikami (nie miksować, wymieszać łyżką).
Dodać maliny i czekoladę.
Wypełnić masą formę mufinkową i piec ok. 25-30 minut. Należy pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem stopień upieczenia, ponieważ czasem maliny puszczają dużo soku i czas pieczenia może się wydłużyć.
Smacznego!
______________
Liska