Chyba tu je wstawie... Do ciasteczek nie bardzo pasuja...
Jest ktos chetny do przetestowania?
BISCOTTI Z SEREM PARMIGIANO REGGIANO I MAKIEM
200 g maki
100 g masla
1 zoltko
75 g startego sera parmigiano reggiano
tuorlo 1
2 lyzki maku
1 szczypta soli
- wymieszac make z 60 g sera parmigiano i usypac dolek na stolmicy
- w srodek wlozyc miekkie maslo w kawalkach, dodac zoltko, mak i sol
- wyrobic ciasto czubkami palcow, dodajac ewentualnie 1 lyzke zimnej wody / gdyby ciasto wychodzilo zbyt suche /, uformowac kule, zawinac ja w przezroczysta folie i odstawic do lodowki na 30 minut
- rozwalkowac ciasto na papierze do pieczenia obsypanym maka / na grubosc 5 mm /
- wycinac biscotti nozem lub foremkami do ciastek
- ulozyc biscotti na blasze wylozonej papierem do pieczenia, posypac je reszta sera parmigiano i piec przez 10 minut w temperaturze 180°C / powinny upiec sie na zloty kolor /
Wygladaja tak:
http://www.cavolettodibruxelles.it/2005/11...e-papavero.html
Jest ktos chetny do przetestowania?
BISCOTTI Z SEREM PARMIGIANO REGGIANO I MAKIEM
200 g maki
100 g masla
1 zoltko
75 g startego sera parmigiano reggiano
tuorlo 1
2 lyzki maku
1 szczypta soli
- wymieszac make z 60 g sera parmigiano i usypac dolek na stolmicy
- w srodek wlozyc miekkie maslo w kawalkach, dodac zoltko, mak i sol
- wyrobic ciasto czubkami palcow, dodajac ewentualnie 1 lyzke zimnej wody / gdyby ciasto wychodzilo zbyt suche /, uformowac kule, zawinac ja w przezroczysta folie i odstawic do lodowki na 30 minut
- rozwalkowac ciasto na papierze do pieczenia obsypanym maka / na grubosc 5 mm /
- wycinac biscotti nozem lub foremkami do ciastek
- ulozyc biscotti na blasze wylozonej papierem do pieczenia, posypac je reszta sera parmigiano i piec przez 10 minut w temperaturze 180°C / powinny upiec sie na zloty kolor /
Wygladaja tak:
http://www.cavolettodibruxelles.it/2005/11...e-papavero.html