Wiosenne buleczki
To nie jest przepis, a wlasciwie metoda na ksztaltowanie buleczek
Ja uzylam ciasta z mojego przepisu na rogale maslane, ale kazde inne miekkie i elastyczne ciasto bedzie sie nadawalo...
Mialam ochote zrobic je z ciasta Agusi na buleczki z siemieniem, ale zostalam przeglosowana i slodkie tym razem wygraly
Ciasto podzielic na rowne czesci, kazda czesc uformowac w waleczek dlugosci mniej wiecej 22-25cm. Zawiazac z waleczka wezelek, zostawiajac dolna czesc troche dluzsza - to bedzie ogon
Drugi koniec to glowka. W ogonie zrobic trzy naciecia nozem, lekko je rozsunac. W srodku glowki zrobic male naciecie i wcisnac w nie kawalek migdala - to bedzie dziob. Ulozyc buleczki na blasze, zostawic do wyrosniecia. Posmarowac rozbeltanym zoltkiem i upiec do zrumienienia.
Przestudzic i wbic gozdziki jako oczka
Jak je zrobic, krok po kroku patrz foto instuktarz w moim albumie:
http://www.sys21.de/album_personal.php
To nie jest przepis, a wlasciwie metoda na ksztaltowanie buleczek
Mialam ochote zrobic je z ciasta Agusi na buleczki z siemieniem, ale zostalam przeglosowana i slodkie tym razem wygraly
Ciasto podzielic na rowne czesci, kazda czesc uformowac w waleczek dlugosci mniej wiecej 22-25cm. Zawiazac z waleczka wezelek, zostawiajac dolna czesc troche dluzsza - to bedzie ogon
Przestudzic i wbic gozdziki jako oczka
Jak je zrobic, krok po kroku patrz foto instuktarz w moim albumie:
http://www.sys21.de/album_personal.php